GroenLinkse Begroting 2021 niet reëel en structureel uit evenwicht

Programma Begroting 2021 -2024

In één oogopslag is te zien dat de uitgaven (395,9) zo’n 6,5 miljoen euro meer bedragen dan de inkomsten (389,4).

Jan Peter de Wit las namens Groep Stoelinga GroenLinks de les. Links beleid doet volgens De Wit Delft de das om. Hij voorspelde dat de provincie de Delftse begroting gaat afkeuren, omdat die begroting niet reëel en niet structureel in evenwicht is.

Groep Stoelinga oordeelde dat het college bezig is met partijpolitiek door de niet sluitende begroting te gebruiken als een politiek pamflet, omdat Delft meer geld uit Den Haag wil. En dat terwijl Delft 99 miljoen krijgt van de opbrengst uit de aandelenverkoop van Eneco.

IGVO (Internationaal Georiënteerd Voortgezet Onderwijs) op terrein Gele Scheikunde.
Meeste geld gaat de Energietransitie en circulaire economie

Dat het college de helft van dat bedrag al heeft uitgedeeld, vindt Groep Stoelinga erg kwalijk. Dat geld is volgens Groep Stoelinga van iedereen en dus moet iedereen kunnen meepraten over de bestemming van de Eneco-gelden.

Begrotingscirculaire gemeenten 2021-2024

Uitgeven kan Groenlinks wethouder Stephan Brandligt goed. Maar een oplossing vinden voor het wegvallende Eneco dividend van jaarlijks 2 miljoen euro heeft hij niet.

De Provincie Zuid-Holland zal deze Niet Sluitende Begroting 2021 hoogst waarschijnlijk afkeuren en Delft weer onder preventief toezicht gaan plaatsen. En dat is nogal een afgang als je net de Jackpot van €99 miljoen hebt gekregen.

Bij monde van Jan Peter de Wit gaf Groep Stoelinga het college tot 5 november de tijd om met een sluitende begroting te komen. Als die begroting er niet komt, dient Groep Stoelinga die avond in de raadsvergadering een motie van afkeuring of wantrouwen in.

Met dank aan RIS Delft Actueel