PvdA wethouder Schrederhof liet dossiers oplichter Sjoerd Slager vernietigen

PvdA wethouder Karin Schrederhof laat onterecht alle documenten betreffende Sjoerd Slager snel vernietigen

Recent kregen Stadsbelangen Delft en Hart voor Delft / Groep Stoelinga antwoord op schriftelijke vragen over de oplichter Sjoerd Slager die in opdracht van de gemeente vanaf 2009 Bijstandsgerechtigden zogenaamd hielp met hun formulieren.

Dat ging bij zeker één geval José van Schaik gigantisch mis. Nu proberen wij wat meer zaken uit de tijd 2009 tot 2011 boven water te krijgen. Maar nu komt het:

PvdA wethouder Schrederhof heeft alle documenten, declaraties en betalingen die betrekking hebben op DBS bv van Sjoerd Slager laten vernietigen. Schrederhof verschuilt zich ten onrechte achter de selectielijst behorende bij de Archiefwet. De archiefwet zegt dat gemeenten hun bestanden na 10 jaar mogen opschonen.

Echter er zijn wel uitzonderingen geformuleerd. Één daarvan is de zogenaamde Hotspot typering. Dit dossier valt overduidelijk onder de uitzonderingen daar het in de media en politiek onder een vergrootglas lag. Immers op 17 augustus 2018 stelde Stadsbelangen hun eerste in een grote reeks van Schriftelijke vragen. Ook het Algemeen Dagblad Delft heeft hier doorlopend ruim aandacht aan gegeven. En dan hebben we het nog niet eens over de interactie tussen gemeente en gedupeerde José van Schaik (+advocaat) gehad.

Ten onrechte archiefbestanden geschoond betreffende Sjoerd S.

De bestanden en documenten betreffende Sjoerd Slager van DBS belastingadviseurs behoren keihard tot de uitzonderingsgevallen van de Archiefwet. Die hotspot bestanden had je als wethouder moeten veiligstellen. Schrederhof was dan al 1,5 jaar wethouder. En ze is dubbel verantwoordelijk zegt ondertekenaar GroenLinks wethouder Brandligt cynisch. Zowel juridisch qua bedrijfsvoering en ten tweede vanuit haar verantwoordelijkheid Armoedebeleid.

Sjoerd Slager ‘Robin Hood’ of roofridder

Binnenkort dienen allemaal Rechtszaken tegen oplichter Sjoerd Slager van DBS belastingadviseurs bv. En dan laat wethouder Schrederhof doodleuk snel (per 1 jan 2020) alle documenten vernietigen van een heet bestand. Sporen wissen dat doen criminelen. Dit is ronduit om het schaamrood van op je kaken te krijgen.

Dit is niet alleen haar eigen straatje schoonvegen maar ook voormalig wethouder Saskia Bolten (GroenLinks) beschermen als bedenker van een belachelijke verwevenheid tussen Sjoerd Slager DBS bv en bijstandsgerechtigden en de gemeente Delft.

De PvdA is nu al weer 22 jaar aan de macht in Delft. Die machtspositie is ongezond en werkt dus corrumperend voor het eigen belang. Dit opschonen van belastende bestanden is een hard bewijs hiervan. Alles wat je niet uitkomt, zogenaamde vuiltjes uit het verleden laat je opschonen.

En nu doorlopend bluffen en informatie achterhouden tegen degenen die achter de waarheid proberen te komen. Pas nadat wij vragen hadden gesteld bleek er ineens ook nog een Addendum bij de eerder opgevraagde overeenkomst te zitten. Elke keer krijgen we weer een stukje van de puzzel.

In oktober 2009 waren er al 725 klanten met een laag inkomen door Sjoerd Slager ‘geholpen’ zegt wethouder Schrederhof. Dat oppervlakkige stukje info is triest genoeg het enige dat ze nog heeft te bieden. Topje van de ijsberg. Ik vrees dat Sjoerd S. op zeer grote schaal ongestoord te werk is gegaan onder de dekmantel van de gemeente Delft via het Werkplein.

Groep Stoelinga / Hart voor Delft / JP

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download