Stel beslissing Musical Willem van Oranje door Corona half jaar uit

Bron www.willemvanoranjedemusical.nl

Stip wethouder Bas Vollebregt wil dat Delft zich nu al vastlegt om in totaal circa € 1.065.000,- over vijf jaar bij te dragen aan de musical Willem van Oranje. De totale kosten voortvloeiend uit de business case zijn per jaar € 213.000,-. Dit jaar al €75.000.

Dat geld is voornamelijk voor het bouwrijp maken van een stuk grond aan de Heertjesweg in Technopolis. Initiatiefnemer Rick Engelkes onderneming stopt €10 miljoen in de productie.

Er moet in voornamelijk lege Technopolis een compleet nieuw tijdelijk theater herrijzen van ongeveer een half voetbalveld groot. Verwacht wordt dat 6 dagen per week elke avond 1200 stoelen bezet zullen zijn.

Heertjesweg Technopolis TU Zuid

Ondanks dat Stip wethouder Bas Vollebregt erkende dat ondanks dat we midden in de grootste crisis aller tijden zitten, hij toch wil doorzetten. En dat is in mijn ogen veel te gehaast vanwege het volledig onzekere verloop van corona.

Eerst zou de première in maart 2021 zijn. Dat werd in mei een half jaar uitgesteld naar september 2021. Tijdens de vergadering bleek dat de première weer een half jaar is uitgesteld tot maart 2022.

Ik begrijp dat Rick Engelkes hier al vier jaar mee bezig is. Dus laten we ook de beslissing van de raad maar tot juni 2021 uitstellen. Niemand weet hoe corona gaat verlopen. Dat varieert van corona gaat nooit meer weg tot… begin 2021 is er een vaccin.

Op dit moment is het gewoon voor de gemeente een onnodig risico om te nemen in tijden waar we niet eens de Begroting 2021 sluitend krijgen. Dat zegt Rick Engelkes hier zelf.

Er zijn wel belangrijkere culturele zaken die eerder aan de beurt komen. Zoals ons eigen Veste theater en Dok/Vak/Open die zwaar in het rood verkeren.

Ook denk ik dat de coronacrisis de hele maatschappij onomkeerbaar zal veranderen. Ook een vaccin geeft geen 100% bescherming. De angst zit er goed in. Ik verwacht niet dat in maart 2022 nog 1200 mensen ontspannen in een theater een avond lang gaan zitten met her en der kuchende bezoekers.

Dit alles bij elkaar maakt dat Groep Stoelinga in de raadsvergadering van 19 november een motie zal indienen om het plan een half jaar uit stellen. Voordeel is ook dat eind 2022 de tramlijn klaar zou zijn….

Groep Stoelinga / Hart voor Delft / JP

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download