Per 1 januari 2021 staat Delft onder preventief verscherpt toezicht van de Provincie Zuid Holland

GroenLinks wethouder Stephan Brandligt (financiën) heeft gegokt en verloren. De Provincie Zuid Holland zet Delft onder financiële curatele. Onderstaande brief is enkel aan fractievoorzitters gestuurd. Veel te laat.

Wij weten als gewone gemeenteraadsleden van niks. De brief die de provincie Zuid Holland aan de gemeente Delft hierover gestuurd heeft is zogenaamd zoek. Die hebben we samen met Stadsbelangen opgevraagd maar nog niet gekregen. Het college bewaard blijkbaar alles wat niet uitkomt in aparte schoenendozen.

De brief die ik hieronder is al op 1 december geschreven. Waarom brengt wethouder Brandligt dit niet gelijk naar buiten? Waarom houdt hij alles geheim? Dit is om zijn eigen afgang als financieel wethouder in het Kerstreces te laten verzanden.

De gemeente moet dan een nieuwe begroting of een aanpassing van de begroting naar de provincie sturen. Totdat de provincie die heeft goedgekeurd, moet een gemeente goedkeuring vragen om bepaalde uitgaven te kunnen doen. De gemeenteraad heeft geen zeggenschap meer over het geld. Dat heeft nu de provincie. Groenlinks wethouder Brandligt wil dit stil houden zodat vanavond in de raadvergadering zijn prestigieuze Futureproof Aardwarmte plan van 6,1 miljoen er nog versneld door komt.

Informatie achterhouden is in mijn ogen een doodzonde. Zeker als het zo iets ingrijpendst is als dat onze Begroting 2021 – 2024 door de Provincie Zuid Holland afgekeurd is.

Groep Stoelinga / Hart voor Delft / JP

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download