Prematuur om al nieuwe VVD wethouder te benoemen voordat de verkiezingsuitslag definitief vastgesteld is

Hatte van der Woude VVD wethouder staat op nummer 32 van de VVD kieslijst voor de Tweede Kamer

Geachte raadsleden,

Bij de komende verkiezingen voor de Tweede Kamer staat wethouder Van der Woude op nummer 32 op de VVD-kandidatenlijst. Indien zij gekozen wordt en ontslag neemt als wethouder in Delft, dan komt de benoeming van een nieuwe wethouder in Delft aan de orde. De voorzitter van de gemeenteraad verzoekt u om voor die mogelijke gelegenheid de volgende data alvast te noteren in uw agenda:

 • Donderdag 18 maart
  • Openbare bekendmaking van de aanbevolen wethouderskandidaat van de VVD
  • Delen integriteitsscan
 • Maandag 22 maart
  • 19:00 – 20:00 digitale kennismaking/hoorzitting met de aanbevolen kandidaat
  • 20:00 – 20:15 digitale raad (rapportage commissiegeloofsbrieven / aanwijzen stembureau)
 • Dinsdag 23 maart
  • 17:45 – 19:15 raadsleden worden opgeroepen om in dit tijdsblok ten behoeve van de stemming naar de Markt te komen, voor het stadhuis krijgen zij een stembriefje en kunnen deze invullen en deponeren in de stembus.
  • 19:30 – 19:45 digitale raad (uitslag stemming en installatie)
  • 20:00 – …. digitale Commissie Algemeen over het herstelplan

Met vriendelijke groet, griffier Raymond Jeene

______________________________________________________________________________________________________________

De Kiesraad is duidelijk. Pas op 26 maart om 12:00 wordt de officiële verkiezingsuitslag bekend gemaakt. Zeker omdat er een vernieuwd kiesstelsel is waar voorkeurstemmen veel zwaarder doortellen op de uiteindelijke benoeming dan de plaats op de kieslijst. Niemand hoe dat gaat uitpakken. Ik heb ook geen glazen bol. En ik stem ook geen VVD.

Bart Smals nummer 37

Nu staat de eveneens Delftse Bart Smals op plaats 37 en is een geduchte concurrent voor Hatte van der Woude. Hoeveel zetels zal de VVD halen? Het is nog geen 17 maart. Ik vind het nogal prematuur dat de gemeenteraad vooraf al rekening gaat houden met het vertrek van een VVD wethouder. Dat zien we dan wel weer. En wie zegt dat wij een nieuwe VVD wethouder willen?

Nergens voor nodig. Haar taken kunnen door de andere wethouders erbij genomen worden. Het is toch enkel maar wat uitbollen naar de gemeenteraadsverkiezingen toe. Ook een mooie bezuiniging.

Ik heb geen coulance naar een wethouder die volledig uit carrière perspectief haar klus in Delft niet afmaakt. Ze laat Delft in de steek. Ik ga ook geen datums reserveren voor 26 maart.

Hart voor Delft / Groep Stoelinga / JP